KALASTUS

KOITEREEN YHTENÄISLUPA-ALUE

Koitereen kalatalousalue myy yhtenäistä viehe- ja pyydyslupaa alueelleen.

  • Lupa oikeuttaa kalastamaan kaikilla vapakalastusvälineillä sekä seisovilla pyydysksillä (poislukien rapumerta) koko Koitereen altaalla sekä Koitereen ympäristön pienvesia­lueilla.
  • Lupa EI oikeuta kalasta­maan Metsä­halli­tuksen ns. pienvesialuei­lla, eikä entisillä Ruunaan kalastusalueen vesialueilla.
  • Ahvenjärven osakaskunnan pienvesillä saa kalastaa joko Koitereen tai Koitajoen luvilla.
  • Hiiskoskella lupa-alueen rajana on Hiiskosken maantie­silta, jonka alapuoliset alueet Tekojärvellä ja Koitajoella ovat Koitajoen lupa-aluetta.
  • Myös ns. Huhuksen valkama on Koitajoen lupa-aluetta.
  • Alle 18-vuotias on va­pautettu kalatalousalueen päätöksellä kaikista viehelupa­maksuista.
  • Ravustus on sallittu vain kylässä asuvilla ja mökkiläisillä, ravustukseen myydään erilliset yksikkömerkit jotka eivät käy muuhun kalastukseen.

Tulostetava Koitereen kta lupaesite vuodelle 2023

Koitereen yhtenäislupa-alueen kartta

LUPAHINNAT

Koitereen viehelupa

10,00 €/2 vrk

15,00 €/viikko

20,00 €/kuukausi

30,00 €/kalenterivuosi

Perhelupa 60,00 €/vuosi.

Venekuntakohtainen lupa 60,00 €/vuosi.

 

Koitereen pyydys- ja ravustuslupa

Pyydysluvan hinta on kaikille 4 euroa/kpl

Ravustusluvan hinta on 5 euroa/kpl

 

Koitereen vesilinnustuslupa

Luvan hinta on kaikille 10,00 euroa/kausi

LUVANMYYJÄT

Vieheluvan ja vesilunnustusluvan voi maksaa pankkiin Koitereen kalatalousalueen tilille: FI94 5103 0520 0746 05.
Viestiin lupatyyppi, luvan kesto ja luvan haltijan nimi.

Sähköinen luvanmyynti:
www.kalakortti.com Viehelupa
www.kalakortti.com Pyydyslupa
www.kalapassi.fi viehe- ja pyydysluvat

Ilomantsi:
Kesport Kortelainen0400 264 100
Pogostan rauta050 3015313
Tyrjä:
Toivo Tahvanainen0500 182 016
Kivilahti:
Alpo Vepsäläinen0500 694 434
Uimaharju:
JPM-myynti vain käteinen045 137 0016
Lieksa:
Lieksan Retkiaitta0400 172 226

Ravustuslupia saa kalatalousalueen puheenjohtajalta

Kalastusrajoitus.fi

Suomessa on laajat yleiskalastusoikeudet ja hyvät kalastusmahdollisuudet. Yleiskalastusoikeuksia ovat kalastonhoitomaksun oikeuttama viehekalastus yhdellä vavalla ja vieheellä sekä maksuttomat onginta, pilkintä ja silakan litkaus. Osassa vesistä kalastusta on kuitenkin rajoitettu. Kalastusrajoituspalvelusta löytyy tietoa, mitkä alueet ovat yleiskalastusoikeuksien ulkopuolella. Palvelusta löytyvät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla. Viranomainen on merkinnyt palveluun nykytiedon pohjalta vaelluskalavesistöt. Palvelusta löytyvät myös luonnonsuojelulain mukaiset kalastuskieltoalueet, vaelluskalavesistöjen muut kalastusrajoitukset ja ELY-keskusten uuden kalastuslain mukaiset kalastusta rajoittavat päätökset.
Kalastusrajoituspalvelusta vastaa maa- ja metsätalousministeriö yhdessä ELY-keskusten kanssa. Tiedot rajoituksista päivitetään palveluun arkipäivisin.
Linkki: https://kalastusrajoitus.fi

Kalastonhoitomaksu

Kalastonhoitomaksu on monelle kalastajalle olennaisin kalastuslupa. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä. Kalastonhoitomaksua ei tarvitse maksaa, kun on täyttänyt 65 vuotta. Maksamisen tarpeen määrittää kalastajan syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakanlitkaamiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin.
Kalastonhoitomaksulla voit kalastaa yhdellä vavalla suuressa osassa maata, mutta ei kaikilla vesillä: rajoituksia on rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa vapaa-ajan kalastukseen myös Suomen talousvyöhykkeellä ja valtion yleisellä vesialueella meressä. Verkkopalvelusta Kalastusrajoitus.fi voi tarkistaa karttapohjalta kalastuskiellot sekä -rajoitukset koko Suomen laajuisesti.
Lisätietoa kalastonhoitomaksusta: eraluvat.fi